Solana (SOL) var yaratıldı Ülkedeki kripto para projelerini desteklemek için 100 Milyon Dolarlık bir fon. Fondan yararlanılacak ana sektörler DeFi, oyun ve Fungible olmayan tokenlar (NFT’ler) olarak sıralanıyor. Ayrıca, fon, korkunç çöküşün ardından Terra ağı üzerine inşa edilen bazı projeleri desteklemektir.
Terra Network kazası, kripto topluluğunda çok fazla acıya neden oldu. Sonuçlarından biri, Güney Kore hükümetinin aniden kripto borsalarını incelemek için önlemler almasıydı.
Bir rapora göre, Güney Kore’deki 280.000’e kadar kripto yatırımcısı UST ve LUNA düşüşünde servet kaybetti. Ancak birçok perakende yatırımcı, zor olsa da kaleyi tutmaya çalışıyor.
İlgili Okuma | Bitcoin Madencilerinin Gelirleri, Fiyat Düşüşü Devam Ederken Düşük Kalıyor
Web 3 dikeylerinde hibe ve yatırımları tohumlayan iki oyuncu Solana Foundation ve Solana Ventures. Çoğunlukla Güney Kore oyun geliştirme projelerine odaklanacaklar. Bu finansman girişimi Solana’yı Avalanche, akıllı sözleşme platformları ve Polygon gibi rakiplerle yan yana getirecek. Bu rakipler ayrıca Koreli kripto geliştiricilerini kazanmakla da ilgileniyor.
Son çöküş göz önüne alındığında, geri dönecek Terra geliştiricilerinin sayısını kimse bilmiyor. Ancak Solana Vakfı’nın belirttiği gibi, geliştiriciler Terra ağ çökmesinden sorumlu tutulmamalıdır. Bu görüş vakfın genel müdürü Jonny B. Lee’den geldi.
Solana, Oyun Sektöründeki Konumunu Sağlamlaştırmaya Çalışıyor
Solana’nın başarmayı hedeflediği şeylerden biri, en iyi oyun blok zinciri olmaktır ve bu fon bunu gerçekleştirecektir. Şirket, geçen yıldan bu yana oyuna birçok kez yatırım yaptı.
Bu tür yatırımlardan biri, 100 milyon dolarlık bir oyun fonu başlatmak için Lightspeed Ventures ve FTX ile yaptığı işbirliğiydi. Solana, Griffin ve Forte oyun firmaları arasında başka bir işbirliği de var. Üç şirket, blockchain oyunlarını kolaylaştırmak için 150 milyon dolarlık bir fon oluşturdu.
Solana ve diğerleri, Güney Kore’nin gövdelerinin yakında metaverse ve NFT gelişmeleri için bir merkez haline gelebileceğini tahmin ediyor. Bunun nedeni, ülke hükümetinin sektörün operasyonlarını desteklemesidir. Ülkedeki dijital içeriği ve şirketleri kolaylaştırmak için bir Metaverse ekosistemi oluşturmak için 187 Milyon Dolar taahhüt etti.
Bu nedenle Solana Vakfı, yeni fon aracılığıyla Güney Kore’de GameFi ve DeFi’ye olan ilgiyi artırmayı planlıyor. Ayrıca, ekosistem büyümesini finanse ederek Solana, 2021’den beri ağ operasyonunu durduran sürekli ağ istikrarsızlığına da çözüm bulabilir.

Şu anda, birçok şirket Güney Kore’deki en iyi platform olmak için rekabet ediyor. Platformların çoğu, NFT’lere ve DeFi’ye erişim sunar. Bu tür platformlar, Upbit değişimi ve Klaytn Layer-one blok zincirini içerir. Upbit, Güney Kore’deki NFT pazarına sahip en büyük borsadır. Klaytn ayrıca TVL’de 274 milyon dolarlık bir DeFi platformu olan KLAYswap’ın da sahibi.
İlgili Okuma | Bitcoin Düşüşü, Fonlama Oranlarının Üç Ayın En Düşük Seviyelerine Düştüğünü Görüyor
Ancak oyunlardan kripto ve para ödüllerini yasaklayan Güney Kore yasası, yerli şirketlerin ülkede blockchain tabanlı oyunlar başlatmasını engelleyebilir.
Featured image from Pexels, chart from TradingView.com